.

Thursday, January 28, 2010

File MSWOrd Hilang ?? Kena Hidden dengan Virus ??

Soalan nie selalu aje kawan-kawan aku tanya,
benda nie jadi bile komputer korang memang sudah diserang virus,
(korang tak pakai antivirus ke? ahaha !).
aku ada la jumpa beberapa benda yang menarik,( cari kat google, ahaha ) korang boleh try,
mesti ok punye

Download Repair My Word

dan ada yang kena file msword dia kena hidden,
kena show hidden file system sekali baru nampak file korang,
pastu buka command prompt untuk ubah attribute dia kasi nampak balik..



taip command yang dekat bawah nie lepas pergi dekat exactly folder yang hidden tu..

attrib *.doc -a -s -h -r

senang aje kan, korang mesti baru tau kan benda nie, ahaha .. selamat mencuba !

2 comments:

Badak Comel said...

thanks yob.
lau aku backup balik2 file2 hidden tu, then as usually right click>properties>unmark hidden.
lau ade bnyak word file, bnyak la aku buat..
ekekeke

asteroid said...

hik hik, bole gak mcm tu, tp takut xleh unmark la..

Post a Comment