.

Tuesday, February 9, 2010

NTLDR is missing Press Alt+Ctr+Del to restart

hai salam, apa khabar, sihat? , bersama saya lagi dalam rancangan `lu pikir la sendiri` eh itu trademark nabil, mana boleh tiru, ahaha..

sebenarnya aku nak berkongsi satu tips yang agak menarik, tapi ini tentang komputer la,
sebab kerja aku pun dengan komputer hari-hari,

Korang pernah tak terkena, bila on komputer aje ade satu paparan kat scrin korang dia tulis macam ini.



Soalannya :
1. Apa yg saya kena buat bagi boleh masuk window XP?
2. Megapa ini terjadi?



Dan kalau kes macam nie, selalu nye file windows corrupted.
dan cara mudahnya, korang cari satu komputer/laptop lain yang ade windows xp sp2,
korang copy file ntldr dan paste dalam C:\drive komputer korang yang hilang itu.

tapi kalau masih `blur` korang cuba masuk link ini, diaorang boleh ajarkan.

p/s : hik hik hik..

2 comments:

kenwooi said...

alt+ctrl+del.. that's the key i used to use when i with windows =P

kenwooi.com

ZACK ENTRY said...

kalo dah wndow xleh bukak?mcmane nak copy??

kalo dh kene mcmtu, window mane leh bukak dah..format jer..ini bkn sekadar cakap, ni berdasarkan pengalaman format sndiri..


salam singgah dari GB..

Post a Comment