.

Wednesday, June 9, 2010

Cara Mudah Meningkatkan Traffic Blog !


Wah ! lama sudah tak update blog, Sangat rindu pon!! Mood agak kurang nak update blog nie, tapi semenjak beberapa hari nie ada kawan – kawan baru nak buat blog, Bila dah ada blog boleh lah cuba cara-cara ni.

1.Blogwalking!

Contohnya korang pergi melawat kat Blog org lain, tinggalkan lah Url Blog korang, senang nya pon..


2.Tulis Cerita Menarik.

Nie memang perlulah kalau nak pembaca yang ramai. Kalau tak ada idea langsung, korang buat lah luahan perasaan ke, kisah cinta korang ke, tadi makan kat mana ke, isu semasa ke, senang nya pon..


3.Ping blog !

Ping ini sebenarnya merupakan salah satu cara untuk bloggers berhubung dengan "search engine" seperti
"Google, Yahoo, dll". Maksud berhubung disini ialah salah satu cara untuk bloggers
memberitahu kepada
search engine bahawa blog korang sudah di update Dengan cara ini, "search engine" akan menghantar askar spider diaorang untuk mengenalpasti blog korang " hehe , .

Senang cite, "PING" ini adalah satu proses penting supaya blog kita sentiasa "updated" pada "search engine".
Sekaligus, ini akan meningkatkan lagi trafik blog!! untuk meningkatkan trafik blog korang , rajin sikitlah "ping" blog korang 2 kali sehari ke, maybe…

website "PING" yang boleh korang cuba :

* Ping-0-matic
* Weblogs
* Pingler
* Pingoat
* Pingmyblog

4.Korang ada Facebook ? Tagged ? Friendster ? Myspace ? Ym ?

Kan kat status korang tue, tulis la url blog korang, haha, senang nya pon..

5.Tinggalkan Komen kat Blog Yang Korang Singgah !

komen kat blog orang lain boleh dapat trafik, sebab diaorang mesti baca komen korang,
pastu diaorg mesti nak tau sapa korang kan, kan haha senang nya pon..

14 comments:

suhaisweet said...

nice n3..visit mine if free k.;D

Glo-w~* said...

thx for the tip^^ and ad for u^^

anastasyea said...

kita pernah try guna website ping tu 2 kali dan kedua-dua minggu tu kita tak dapat langsung earning dari nuffnang. minggu 1 try.. x dapt earning.. minggu kedua x try.. dpt earning.. minggu ke3 try sekali lg.. tak dapat jugak. Emmm... kita rasa nuffnang memang x kasi gunakan website ping... tp x sure lah betul ke tak. kena check nuffnang terms dulu lah ye. =)
ANaSTaSyeA: DiSebALik KaNtA CokLaT

kenwooi said...

cool =)

ardinihumaira said...

^__^ betul tu..

eina said...

abg aie,,,,na nk chit chat zone..help me plez..

ZACK ENTRY said...

tak ping kat Gengblogger.com?? =)

Syaoran2138 said...

Common but very efficient ! Thanks for stating them out. ^^

khalidahmacambaguss~O_o said...

bab yg letak url kat status facebook tu saye x setuju...sebab blog saye adalah blog rahsia...hahahhaa...kawan2 blogging je tau kewujudannye...

jemput skodeng blog saye laks kawan2...;p

raiden said...

Good info.My blog is still new and need something like this,thanks!

afi said...

uuh betulbetulbetul!!

Mohd Ballack said...

arigato22.. huhuh

edy said...

info yg bgus...hehehehe
sy bru lg....kna la cri bnyk info lg ni...
da pape lg x?

edy said...

saya sokong khalidah mcm bagus...hehehe.....kwan sy pon xtau pasal blog sy ni...hehehe

Post a Comment